Två bilder på en skönhet :)



 


Foto: Karin Bengtsson


Kvällsdopp & träning

Nyss hemkommen från ett kvällsdopp på Sibbarp. Dock inget bad för min del men Alma simmade glatt! Så otroligt härligt att se henne på stranden. Hon fullständigt lyser av lycka och springer runt som ett jihu. Kul att se henne i vattnet med. Har hänt lite sen förra sommaren, då hon mest sprang och hoppade längs strandkanten. Nu simmar hon verkligen!

Kvällen har även tillbringats på Brukshundsklubben för avslutning på unghundskursen. Hade en liten "minitävling" med olika lydnadsmoment. Gick helt okej. Jag passade även på att fråga om lite tips om hur jag ska agera mot Alma i vissa problemsituationer som uppkommit sista tiden. Hon har gåt in i någon "spökperiod" och beter sig allmänt jobbigt åt mot vissa saker som hon anser vara väldigt farliga. Fick även råd om övningar som jag ska göra med henne angående hennes rädsla för främmande män. Så nu har vi lite att jobba på. Kommer faktist sakna våra tisdagsträningar. Har varit trevligt och dessutom bra för både Alma och mig att komma iväg och träna lite lydnad. Ska anmäla mig till en aktiveringskurs till hösten, tror det kan passa oss två rätt bra med lite olika övningar, utan att det behöver vara supernoggrant med att sitta rakt, gå fot med ständig kontakt etc som det är på lydnadskursen som många andra verkar gå vidare med.

Vi har fortfarande någon gång kvar på agillitykursen ute i Staffanstorp. Dock tänkte jag nog att vi skulle gå nybörjarkursen på brukshundskursen till hösten också. Har inte lärt oss så mycket ännu att vi är redo för fortsättningskurs. Det har varit helt okej ute i Staffanstorp, men bilkörningen dit tar rätt mycket onödig tid. Betydligt behagligare att träna på Sibbarp, fem minuter hemifrån. Så om allt funkar med tid och träningsdagar är alltså planen att gå både agillity- och aktiveringskurs till hösten. Lite synd att det inte är någon kurs under sommmarmånaderna, men vi får väl helt enkelt träna vidare lite på egen hand.

Dåligt av mig...

Usch, skäms på mig! Nu har det nästan gått en månad sen jag skrev sist, vilket är minst sagt dåligt. Dock är inte allt enbart mitt fel. Jag får skylla lite av det på Island och askakaoset i samband med vulkanen. Jobb alla dygnets vakna timmar gjorde att bloggen inte låg högts upp på min prioritet. Tyvärr gjorde detta att även Alma hamnade lite i kläm. Resultatet blev en väldigt understimulerad och förvirrad hund som inte förstod varför matte satt vid datorn precis hela tiden. Skor, underkläder och lite annat blev facit under veckan som tuggades sönder i ren protest. Nu är alla som tur är tillbaka till vanliga rutiner. I fredags och lördags var vi i Danmark på internationell hästtävling utanför Fredensborg. Natten spenderade vi i Gilleleje. Alma har kommit till att älska stället lika mycket som jag och lördagsmorgonen inleddes med en timmes promenad på stranden i ösregnet, var faktist mysigare än det låter. Tollarfnatt till tusen! Det var riktigt skitväder och kallt hela tiden, dessutom väldigt långa dagar, så det var en väldigt trött Alma som kom hem till Sverige igen lördagkväll. Sov till 11.30 igår :) 

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på från Gilleleje denna gången heller. Men ska nog upp om två veckor igen, då ska jag klicka mest hela tiden…


RSS 2.0