Partybrud

Idag är ingen vanlig dag för det är Almas födelsedag. Idag är ingen vanlig dag för det är Almas födelsedag. Hurra Hurra Hurra!


Min lilla tjej har idag blivit stor (iallafall större)! Detta har så klart firats på diverse sätt. Morfar bjöd damen på lyxlunch i form av ris och fläskfilé samt glass till efterrätt. När matte kom hem från jobb var det givetvis dags för familjen Sonessons obligatoriska födelsedagsbord. En minst sagt fundersam hund när hon fick se galenskapet.



Dagen skulle avslutningsvis firas med en födelsedagstur till Falsterbo. Resan dit blev dock inte riktigt som planerad men efter hjälp av assistanskåren/bärgningsbilen kunde stranden slutligen äntras av en glad och pigg ettåring med sällskap!

 



















Upp som en sol ner som en pannkaka

Igårkväll var det dags för efterlängtad agillitypremiär för mig och Alma! Fick springa genom tunnel, hoppa lite hinder och göra lite blandade cirkelövningar. Det största problemet jag har är att få Alma att förstå att hon helt plötsligt får lov och ska vara på min högersida. Hon är upplärd att det är vänster sida som gäller i alla träningsmoment och i agillity ska man alltid ha hunden på yttersidan, vilket gör att om jag springer i vänstervarv ska hon springa på min högersida. Men men, det är bara att öva på. Allt gick i alla fall bra för att vara första gången och Alma verkade tycka det var skoj, vilket är huvudsaken!

Men säg den glädjen som är långvarig... Alma har nämligen gått och blivit magsjuk. Hon har kräkts hela natten och fått diarré. Jag tänkte ta tempen på henne så fort Klas vaknar och har hon inte feber får jag väl avvakta några dagar innan det blir ett eventuellt vetrinärbesök. Tänkte försöka få tag i Pro-Kolin+ på Apoteket. Hur lätt nu det är efter sista månadernas förändringar med Kronans droghandel och allt vad det nu är. Har ingen koll på va de olika har för sortiment och dessutom är det påsk, så öppettiderna lär inte vara de bästa...

Alltid jobbigt och tråkigt när de fyrbenta liven inte mår bra, så håller givetvis tummarna att hon blir frisk snart. Men lite extra tråkigt att det kom just idag, då det var tänkt att vi skulle gå på Ribban med en kompis från Stockholm som är nere i Malmö över Påskhelgen. Dessutom fyller Eva 40 idag, Hipp Hipp Hurra! Detta ska givetvis firas och vi skullle ut på födelsekalas i eftermiddag och Alma skulle få träffa Gaston & Gizmo för första gången. Men nu får väl Alma stanna hemma hos Klas och kurera sig så får de blir schäferbus någon annan gång istället.


Update! Efter ca 1 vecka med dietmat i form av ris och fisk samt diverse magmediciner är Alma okej i sin mage igen. Hon var hela tiden pigg så något vetrinärbesök var aldrig nödvändigt. Under påskhelgen passade vi på att kurrera oss i Gilleleje. Vädret tillät tyvärr inte några bilder, men det ska bli många fler besök framöver, så bildbevis lär komma!

RSS 2.0